hren

PREDIVNA PRIČA  U „OSTANI DOMA“
Da se sve može kada se hoće, posebno ako je to nešto obojano ljubavi unutar obitelji, najbolje nam je ovih dana pokazao primjer iz Kaštel Lukšića, gdje je, unatoč odlukama, preporukama i svakojakim zabranama, s radom započeo novi restoran, namijenjen zaljubljenima, romantičnog naziva Balcony.

Prvi i jedini gosti restorana za sada su bili Daniela i Bruno, koji su imali priliku uživati u dobroj hrani i predivnom pogledu na Kaštelanski zaljev.
Da bi prvim gostima sve proteklo u najboljem redu te da im večera ostane u dubokom sjećanju, pobrinuli su se Emanuela, Korina, Elizabeta, Matija i Loreta, koji su se nakon večere, odrađene po praksi najboljih francuskih restorana, pobrinuli da njihovi gosti uživaju i u ostatku romantične večeri, uz kino projekciju.

Naravno, ovog puta ipak nije riječ o nekom pravom restoranu, čijim se otvaranjem krše odredbe zabrane javnog okupljanja, već se radi o jednoj predivnoj priči, koju nam je video uratkom ispričala obitelj Petrušić.
Profesorica glazbene kulture Daniela Petrušić i njen suprug, diplomirani teolog Bruno, roditelji su petero djece, 11-godišnje Emanuele, 9-godišnje Korine, 7-godišnjeg Matije, 5-godišnje Lorete i 2-godišnje Elizabete. Brižni roditelji, u svakodnevnim obvezama, pronašli su poneki povremeni trenutak za sebe i kako kažu, imaju jednom mjesečno „kids free večer“, kada se nakratko posvete samo sebi.
No, ovog mjeseca, zbog zatvorenih restorana i mjesta javnih okupljanja, „kids free večer“ je trebala izostati, ali uvijek kreativna obitelj došla je na simpatičnu ideju pa je za mamu i tatu otvoren poseban restoran, kako bi uživali u zajedničkim trenucima.

- Svi su sudjelovali, kako u kuhinji, tako i u samom restoranu, sve je odrađeno profesionalno i bez greške, imali smo i službenog snimatelja, a ujedno su svi stavili i svoj potpis na kratki video na kojem smo ovu večer zapisali –  objasnio nam je tata Bruno i u kratkom razgovoru kazao kako biti kući ovih dana s petero djece ima svoje posebne čari te kako iz dana u dan pronalaze zanimljivosti kojima se bave. Kako kaže, djeci pomalo nedostaje škola, školski šušur i prijatelji, no zato uživaju u nekim drugim sitnicama.

Video ove večeri već vrti značajne brojke onih koji su ga pogledali, a kako smo doznali iz prve ruke, prvi upiti za nove večere, kada „doba korone“ ostane iza nas, već su stigli. Od bake i djeda, preko susjeda pa do poznanika. Za male Petrušiće posla očito ne bi nedostajalo.

Kamera: Emanuela
Glazba: Korina
Kuharica: Elizabeta
Konobar: Matija
Scenarij: Loreta
U glavnoj ulozi: Daniela
Sporedna uloga: Bruno


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij