hren

BLAGOSLOVLJENE MASLINOVE GRANČICE BIT ĆE ISPRED POJEDINIH ŽUPNIH CRKVI TIJEKOM CIJELOGA DANA, DRŽITE RAZMAK JEDNI OD DRUGIH
Kao u svim župama diljem zemlje i svijeta tako i u našim kaštelanskim župama na Cvjetnicu nema tradicionalnih procesija s blagoslovljenim maslinovim grančicama kao ni liturgijskog slavlja. Preko TV ekrana i video prijenosa na internetu pratit će se svete mise, a prijenos uživo preko facebook stranica i youtube kanala bit će i iz župnih crkvi u Kaštel Sućurcu i Kaštel Novome.

Blagoslovljene maslinove grančice pojedini svećenici kaštelanskih župnih crkvi će ostaviti ispred ili na samom ulazu crkve koje će vjernici moći uzeti tijekom cijeloga dana i to prema preporuci nadbiskupa mons. Marina Barišića, a uz pridržavanje mjera socijalnog razmaka.

Iz Župe Sv.Juraj u Kaštel Sućurcu svetu misu na Cvjetnicu možete pratiti u 10 sati preko youtube kanala OVDJE

-Nakon svete mise vjernici mogu blagoslovljene grančice uzeti na ulazu crkve koja će biti otvorena tijekom cijelog dana. Ukoliko vjernici budu imali potrebu ući u crkvu neka to učine po dvoje najviše jer u crkvi smije biti samo pet osoba na udaljenosti od dva metra – napomenuo je župnik don Ivan Delić.

Iz Župe Sv. Petra apostola u Kaštel Novom prijenos uživo svete mise će isto tako biti u 10 sati preko facebook stranice OVDJE

-Za blagoslovljene grančice župnik će se pobrinuti da tijekom poslijepodneva dobije svaka obitelj župe te će ih ostaviti pred vašim vratima ili u poštanskom sandučiću, a vi ostanite doma – poruka je s facebook stranice župe u Kaštel Novom.

I u župama u Kaštel Gomilici, Kaštel Lukšiću, Kaštel Starom i u Radunu župnici će nakon svetih misa koje će služiti sami u tišini svojih crkvi, blagoslovljene maslinove grančice ostaviti ispred ulaznih vrata crkve koje će se moći uzeti tijekom cijeloga dana. Svećenici napominju kako je važno voditi računa da tijekom dolaska ispred crkve se drže propisanih mjera i odstojanja od dva metra jedni od drugih.

Uz video prijenose iz Kaštela donosimo i linkove svetih misa koje će se održati u Sv Kaju u Solinu, na Klisu, Neslanovcu i Kmanu.

Video prijenos svete mise u 10 sati bit će iz Župe Sveti Kajo u Solinu preko facebook stranice OVDJE,  no predhodno je potrebno poslati zahtjev za prijateljstvo na stranici Župa sv Kajo. U isto vrijeme će biti sveta misa i iz Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije naKlisu na youtube kanalu OVDJE  Župa sv. Marka Neslanovac svoje će svete mise prenositi putem

YouTube
Instagram

Facebook 

Video prijenos u 10.30 sati biti će i iz Župe Pomoćnice kršćana na Kmanu preko youtube kanala OVDJE

Dodajmo kako će svete mise biti i uobičajeno na Laudato TV i TV Jadran  iz splitske kapele Sv. Tita u 9 sati, koju će slaviti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, dok će se u 10 sati prenositi misna slavlja  iz samostanske kapele sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova na zagrebačkom Vrhovcu na Prvom programu HTV-a i Prvom programu Hrvatskog radija.

Isključite sve druge uređaje i sudjelujete u misi. Sjednite, ustanite, kleknite, baš kao što biste to učinili da ste u crkvi. Naš um i srce slijede naše tijelo, ako naše cijelo tijelo moli kao što to čini na svakoj svetoj misi, tada će nam to donijeti više ploda. Zapalite svijeću, postavite raspelo, kao i kipove i slike svetaca i naše Gospe. Također, odjenite se kao što biste se odjenuli za misu. Ove prakse mogu nam pomoći u približavanju misnoj žrtvi,  preporuka je svećenika koji ističu da se možemo duhovno i pričestiti te da tijekom pričesti na daljinu mislima i molitvom izrazimo želju za primanje svete Pričesti.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij