hren
 

U PONUDI NAJNOVIJI KNJIŽEVNI NASLOVI
Gradska knjižnica Kaštela je u svoje poslovanje uvela novu uslugu - posudbu e-knjige te na taj način izišla u susret svim članovima koji zbog epidemije koronavirusa u knjižničnim odjelima do daljnjeg ne mogu posuditi knjigu u tiskanom obliku.

Usluga posudbe e-knjige dostupna je putem mobilne aplikacije ZaKi Book koja je dostupna za besplatno preuzimanje preko online trgovina Google PlayApple store i Microsoft store.
Čitanje je tako dostupno na Android, iOs i Windows 10 uređajima.
U aplikaciju se ulazi putem članskog broja i PIN-a. 

Pravila posudbe

E-knjiga posuđuje se na rok od 21 dan, bez mogućnosti produženja i rezervacija. Član ima pravo posuditi 2 naslova odjednom, odnosno najviše 5 naslova unutar jednog kalendarskog mjeseca. Posuđeni naslovi mogu se čitati na 4 uređaja istovremeno.

Zatražite PIN na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako biste dobili PIN, na elektronsku adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pošaljite sljedeće podatke: ime i prezime, adresu i broj članske iskaznice (ako broj znate) i u najkraćem roku GKK će vam poslati PIN.
Putem istog e-maila možete ih kontaktirati i ako imate poteškoća s posudbom.
Za posudbu je trenutno dostupno 79 naslova e-knjiga, a uskoro će biti dostupni novi naslovi.

Popis trenutačno dostupnih naslova možete pogledati u katalogu OVDJE

Za nove i stare članove GKK - upisi po cijeni od 50 kn

Gradska knjižnica Kaštela za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa od 1. Travnja, omogućava novoučlanjenje ili produljenje (obnovu) članstva po cijeni od 50 kn za sve nove i postojeće članove Gradske knjižnice Kaštela, kako bi što više građana moglo koristiti novu uslugu u GKK, posudbu e-knjige. Čim se situacija normalizira, svi novi i stari članovi će u svim odjelima Knjižnice i dalje moći posuđivati tiskane knjige, filmove i igre.

Sve podatke za upis naći ćete na www.gkk.hr, a nakon izvršene uplate upisnine (općom uplatnicom u pošti ili banci, ili online netbanking) na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.pošaljite potvrdu o uplati te će vam na e-mail poslati potvrdu učlanjenja, članski broj iskaznice i PIN, odnosno pristupne podatke koji su potrebni za korištenje aplikacije Zaki Book.

GKK kaže kako će se truditi upise provesti u što kraćem roku, i unaprijed zahvaljuju na strpljenju. Članska iskaznica u fizičkom obliku će novim članovima, ali i onima koji je do sada nisu preuzeli biti uručena nakon što se situacija normalizira.

Podaci za uplatu članarine / upisnine(općom uplatnicom u pošti ili banci, online netbanking) s upisom podataka

Platitelj: ime i prezime, adresa i mjesto stanovanja
Primatelj: Grad Kaštela, Braće Radić 1, 21212 Kaštel Sućurac
Iznos: 50 kn
Model: HR64
IBAN: HR7923900011818100004
Poziv na broj: 7730-30380-6526410
Opis plaćanja: upisnina

Za više informacija nazovite GKK putem telefona ili ih kontaktirajte putem elektronske pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
021 220 295 (svaki dan od 8.00 do 12.00 sati) 
021 226 001 i 021 226 303 (svaki dan od 10.00 do 14.00 sati).

Poveznice na mjesta gdje možete pročitati e-lektire

Ovih dana u GKK stižu brojni upiti roditelja i djece sa zahtjevima za čitanje besplatnih lektira dostupnih putem interneta. Pošaljite im upit koju lektiru želite pročitati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a GKK će vam u što kraćem vremenu poslati poveznicu na internet stranicu gdje zatraženu lektiru možete pročitati online. Naravno, ako je zatraženi lektirni naslov dostupan putem interneta, jer sve lektirne naslove još uvijek nije moguće čitati putem interneta. 

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman "Knez Trpimir"

Sada je pravo vrijeme za pisanje vašeg prvog romana na temu hrvatske povijesti jer je GKK i ove godine raspisala Književni natječaj za najbolji hrvatski povijesni roman "Knez Trpimir". Natječaj je otvoren do 6. srpnja, nagrada za najbolji rukopis je 10.000 kn i roman će biti tiskan u Nakladi Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela, dok bi premijerno predstavljanje romana i autora trebalo biti održano u prosincu u Kaštelima. Više o svemu OVDJE

Osim toga, pratite stalno stranicu www.gkk.hr i pročitajte preporuke za nove naslove e-knjiga, filmova i ostale zanimljivosti te komunicirajte s GKK putem elektronske pošte i putem društvenih mreža, jer za vas pripremaju brojne novosti i iznenađenja.

#ostanitedoma– ostanite zdravi i čitajte e-knjige iz GKK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij