hren
 

Program obilježavanja Dana grada Kaštela nastavlja se i ove subote, kada će biti održana tura „Kolijevkom hrvatske državnosti“, memorijalni hod u spomen na branitelje te promocija knjige „Stožina“.,

Tradicionalna planinarska manifestacija „Kolijevkom hrvatske državnosti“, kojom planinari HPD-a Ante Bedalov i njihovi prijatelji Kaštelima čestitaju rođendan, održat će se u subotu i nedjelju, 29. veljače i 1. ožujka.
Okupljanje sudionika, koji su svoj dolazak najavili iz više hrvatskih planinarskih društava, oba će dana biti u 8 sati kod groblja Gospe na Krugu u Kaštel Kambelovcu.  Ture će biti podijeljene u grupe A i B, a sudionici će proći duž obronaka Kozjaka iznad svih Kaštela i pri tome posjetiti povijesne lokalitete, stare crkve i planinarske domove i skloništa.
Planinarima koji će sudjelovati na ovoj planinarskoj turi mogu se pridružiti i svi ostali zainteresirani te uživati u povijesnim i prirodnim ljepotama sjevernog dijela Kaštela.

Udruga Lučonoše Domovinskog rata i ove godine povodom Dana grada organizira memorijalni hod u spomen na branitelje Domovinskog rata. U ovom hodu sudjeluju članovi nekoliko desetaka branitelsjkih udruga s područja cijele Hrvatske, a nosi naziv „Nikad zaboravljeni“.  Podršku organizaciji daje i Grad Kaštela.
Svi sudionici okupit će se u subotu, 29. veljače, kod spomenika dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću u 11 sati, nakon čega će krenuti do memorijalnog parka na Malačkoj. I ovom događanju mogu se pridružiti svi zainteresirani.

Dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću, u subotu, s početkom u 19 sati, ugostit će Antu Nadomira Tadića Šutru, na promociji njegove knjige „Stožina“. Radi se o zbirci pjesama u kojima se slavi hrvatska povijest i njeni velikani, a promiču se vrijednosti poput pomirbe i oprosta.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij