hren
 

NA KRAJU SIJEČNJA
Zadnji dan ovog mjeseca, petak, 31. siječnja, u brojnim muzejima diljem Hrvatske bit će obilježena 15. Noć muzeja, koja je ove godine u znaku velikih obljetnica hrvatskih muzeja. Muzejske institucije već su objavile programe za ovu manifestaciju, a program je predstavio u Muzej grada Kaštela, koji redovno u njoj sudjeluje.

U Kaštelima će tako događanja u Noći muzeja započeti u 18 sati, a sve će se odvijati na dvije lokacije, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću te u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

U dvorcu Vitturi  u 18 sati bit će otvorena izložba i kreativna radionica „Muzej u knjižnici i knjižnica u muzeju“, a usporedo s izložbom, u organizaciji Gradske knjižnice zainteresirani će imati prigodu sudjelovati u „Trlji – igri naših starih“. Cijelo vrijeme trajanja ovog događanja bit će upriličena i video prezentacija izložbe „Skriveno – izloženo, rujan – listopad 2018“.

Članovi KUD-a Karol Wojtyla u 18.30 sati izvest će igrokaz „Velik kao dijete“, a u 20 sati slijedi otvaranje izložbe „Slikarski atelje leonarda da Vincija“ te nakon toga prezentacija „Slikarska tehnika Leonarda da Vincija“ i otvaranje izložbe „ 50 godina labinskih ateliera 1968 – 2018“

Nadbiskupski kaštel ove će večeri ugostiti mlade glumce pa će tako u 18.45 sati kaštelansko dječje kazalište Škatula izvesti igrokaz „Zapelo je vrime, ma dica gredu“, a u 19.45 sati članovi SAU Putalj predstavit će se igrokazima „Baka uči kaštelansku povijest“ i „Roko i baba u muzeju“ te izvesti plesnu točku.

U 21 sat u Nadbiskupskom kaštelu bit će otvorena izložba „Dvije prapovijesne riznice Portugala – arheološka nalazišta Coa i Lagar“, Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ulaz na sva događanja u Noći muzeja je slobodan, a svi zainteresirani mogu razgledati stalni postav u oba muzejska prostora. Različite muzejske publikacije ove će se večeri prodavati po promotivnim cijenama, a po promotivnoj cijeni zainteresirani će moći postati novi članovi Gradske knjižnice Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul