hren
 

Tridesetsedam dana nalazili su se svakih sedam dana po sedam sati kako bi se dogovorili kad će se naći i dogovarati za dogovoriti se kad će se naći i dogovoriti za dogovoriti se kad će se opet naći i dogovarati se, da bi na kraju ispalo kako su se dogovorili. Djeca će napokon u šk... Čekaj! Koja djeca? Što su to djeca?

Zakonita, da zar bi ti prikinija štrajk da te svaki dan slikaju i snimaju i da si na svim medijima, televizijama i portalima. Pa, nisu ludi, ovako su zvijezde, a oni mali Ribić se možda nada i više, recimo postat ka poljski Lech Walesa, od sindikata do predsjednika. A kad bi ona šta ne zna č i ć postala tv zvijezda, da nije štrajka. Slava lako udre čoviku u glavu. Još da se počnu drogirat...
Pjonnngjang-je-min-je-baouuu! - Kako je ruknila munja, jeeeba teeee!
Zakonita vikala: Potreees! Nosač! Di je nosač?!
Šta će ti nosač? Nismo na željezničkoj stanici, a bit će ih i tamo ukinulo.
Ona, da ne taj nosač, nego zid nosač, svi ispod njega, rekli su da je tu najsigurnije.
Ma, potres je u HDZ-u i Vladi, nek se oni sakriju i biže u rupe, ovo je bija samo grom iz oblačna neba. Iako, logično, ako se kod njih trese i zemlja se trese. A vidi sina Blesija kako je osta, pari živ. Malo je zagorija, pari migrant. Što je, Blesi, ubio te grom?
Onda je Blesi počeo:
U ono vrijeme barbari s istoka navališe, popališe i popljačkaše, a za njima barabe domaće, najprije jedan, pa četiri, pa...četiristočetrdesetičetiri; privatiziraše, pokradoše sve, da kamen na kamenu ne ostaše, samo sretni birači, gladni, al’ sretni, na izbore izlaziše, a domaće barabe ni za kutije izborne više ne imaše. I sad neki čudni kumovi čudna imena žive tu, s čudnim netjacima i strikanima i rodijacima...

Ma, vidi ti njega! Šta se dogodilo s njime? Munja ga je prosvijetlila. Moga si dodat i malo Matoša sad na to. Evo, recimo: Jer Hrvatsku mi moju objesiše, Ko lopova, dok njeno ime briše, Za volju ne znam kome (...) Izbori su sretno prošli, Novi ljudi su nam došli, Ja sam već posijedio, A Hrvatu, siromaku, Još je veći mrak u mraku, Otkad je pobijedio.

Blesi, da koji Matoš, je li to neki jutuber, vloger, bloger, influencer, Baka prase i to...
Matoš, jeba te, pa i bišop Košić ga je citira, doduše, samo štrik, ali ipak ga je citira.

A Blesi, da je li to oni šta mu je predsjednica dala penziju od 9 iljad kuna.
Nije, to je Jezerinac miroljubac, ali i Košić bi moga dobit, zaslužija je. I njemu su očnjaci malo krvavi. A ti ne znaš ko je Matoš. Pa ja mislin da to i predsjednica zna, a ti... Pa, je li to pružaš aktivni otpor...ma - paffff - evo mi je zapela noga i šaka je sama opalila - aktivni otpor, je li, aaannn, evo je opet noga zapela za tvoju glavu na podu - pafff! Ajde, sinko, zlamenaj se, onako u polučučanj, kako nas naš Krstičev'ć uči, pa idemo malo na pazar. Ajd, šta si se uzleža tu na podu! Meže li?

Koji lipi Advenat. Piva dubrovačka klapa The Frajleri. Vidi, adventske tučice na sniženju. Na, na, mala. Tuj, tuj. Kume, koliko ti je ova adventska tučica? Je li ide preko javnog natječaja?
A kum, da to su domaće, iz Gornjih Mamića, kum ih uzgaja dok moli Krun'cu i dela, pa dođe drugi kum iz Donjih Mamića i uzme ih u zakup od njega, pa ih otra u Zagreb, pa ih tamo dadne u zakup rodijaku, rodijak to odma u POS-ov stan, da se malo ugoje, pa idu strikanu u zakup na Medvednicu, tamo malo kljucaju i onda iđu po cilomen svitu, sve do Beograda na Savici.

Onda, to ti ne prodaješ, nego daješ u najam? Kume Mamiću, ja tebe ništa ne...
Nisan Mamić nega iz Bandića gradine, odgovorit ću ti pismeno. A koji ti je ovo migranat, ubio ga grom?
Nije migrant, nego sin Blesi, ubio ga grom.
Nu, isti od njizi. A šta su mu ove šljive ispod očiju i drugo voće po glavi?
To san se spotaknuo i šaka sama opalila jer je priša granicu. Ajde, Blesi, ubio te grom, prošetaj malo, razgledaj adventske tučice dok mi pričamo.
Onda se začulo: Tuj, tuj, tuuuujjjahuuu!
To Blesi, ubio ga grom, malo zajašio jednu adventsku tuč'cu od četres kila i jiii-haaaa, pravac doma, iša učit, sutra mu je škola.
Kum počeja vikat, policija, alooo, migranat mi ukra tuč'cu!
Dotrča Jozo pandurija, da kume, je l' to opet praviš nered u javnom prostoru?
On, to oni mali, ubio ga grom, odjahao u sumrak, u tamu, tminu, tmicu našu hrvatsku.
Ajd, Jozo, vidiš da je ovi malo puka, pusti ga. Neka prostitucije rade svoj posao.
A koja je ovo plava gospođa? Pa, pa to je...otkud vi, uvažena?
Ona, da nosi kumu kolače.
Eno ga, iša je malo đogirat za tučicom, ali vratit će se. Ostavite kolače tu, ja ću mu dat. Bog i sretno na izborima. Šta? Ajme, samo nemojte zapivat. To kad kum bude u instituciji, pa kad on propiva, možete i vi. A ona počela: Tučiceee, tučiceee, svuda oko naaas, u Herceg Bosni meni leži spaaas... I otišla skroz.

E, da, umalo zaboravih, je li netko vidija Severinu negdje? Ili bar Ellu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij