hren
 

ZAJEDNO U MOLITVI
Ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, Kaštelanski dekanat, laičke udruge i molitvene zajednice Kaštelanskog dekanata i ove godine organiziraju Križni put, koji će se održati na Veliku srijedu, 17. travnja, a vjernici će u molitvi prijeći put koz svih sedam Kaštela s postajama u osam župnih crkvi.

Križni put započinje misom u crkvi Kraljice mučenika u Radunu, koja je na rasporedu u 18.30 sati, a sat vremena kasnije sudionici Križnog puta stići će u crkvu Bezgrešnog začeća BDM  u Kaštel Štafiliću. U 19.50 sati Križni put stići će u Kaštel Novi i tamošnju crkvu Svetog Petra.
Prema rasporedu, vjernici će se okupiti u 20.10 sati u župnoj crkvi u Kaštel Starom, a u lukšićku župnu crkvu Uznesenja BDM stiće će oko 20.50 sati.

Iz Lukšića se nastavlja prema Kaštel Kambelovcu, gdje će hodočasnici stići u 21.40 sati, a u gomiličkoj crkvi Svetog Jeronima  bit će u 22.10 sati. Posljednja stanica Križnog puta je Kaštel Sućurac i župna crkva Svetog Jurja mučenika,  gdje bi  sudionici Križnog puta trebali biti u 23 sata.

Dio vejrnika, zavisno od njihovih mogućnosti, na Križni put krenut će od samog početka, dok će se dio vjernika priključiti u svojim župama. Za sve koji žele sudjelovati u ovom Križnom putu, preporuka je da sa sobom ponesu svijeće ili ferale.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij