hren
 

AMBULANTA U STAROM
Ako vas zanima od čega boluju i kako se liječe vaši sugrađani, slobodno prošetajte do Doma zdravlja u Kaštel Starom, gdje su vam oni koji rade na renoviranju tog prostora, na prometnicu iznijeli brojnu medicinsku dokumentaciju, i slobodno čitajte što vas zanima.

Naravno, nadamo se da ovaj uvod nikoga neće navesti da stvarno čita medicinsku dokumentaciju svojih sugrađana, ali nam je poslužio kao primjer neodgovornog i nezakonitog ponašanja s navedenom dokumentacijom.

- U tijeku je renoviranje  prostora Doma zdravlja u Kaštel Starom te su ispred Doma zdravlja, na samoj cesti, i dostupno svim prolaznicima, bačene kutije s kartonima, nalazima, osobnim podacima pacijenata kao i njihovom medicinskom dokumentacijom. Osim sto je takvo "skladištenje" osobne dokumentacije pacijenta krajnje neprofesionalno, u sukobu je sa Europskom uredbom o zaštiti osobnih podataka koja je nedavno stupila na snagu i o kojoj je bilo toliko govora u javnom i medijskom prostoru.
Budući da ja osobno, a vjerujem i svi  pacijenti čiji su podaci bačeni na uvid prolaznicima, ne bih željela da moje osobne podatke čita cijela mjesna zajednica, potrebno je reagirati kako se ovako nešto ne bi ponovilo – upozorila je naša čitateljica, čiji su podaci poznati redakciji.

Njeno upozorenje, na ovakav način, prenosimo nadležnima i očekujemo profesionalnu, zakonsku i hitnu reakciju.

Foto: Čitateljica


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij