hren
 

JUTRO NAKON
Olujno jugo koje je jučer zahvatilo cijeli Jadran, stvorilo je probleme u brojnim gradovima i mjestima, a njegove posljedice osjetile su se i u Kaštelima, no ipak u puno manjem obimu nego su građani strahovali.

Jugo je olujnom snagom puhalo uglavnom na sjevernom Jadranu gdje je dostizalo brzinu od preko 100 km/h, dok je u ovom središnjem dijelu puhalo brzinom između 50 i 100 km/h.  Valovi na otvorenom moru, prema službenim podacima, penjali su se u visinu i do sedam metara.

Kaštelanska riva također je bila na udaru juga i valova, a najviše u Donjim Kaštelima, gdje je more ulazilo u podrumske i prizemne prostorije pojedinih objekata, što je uobičajeno za ovo područje.
Manjih plavljenja u ponedjeljak poslijepodne i navečer na pojedinim lokacijama bilo je i gdje je more prodiralo kroz šahte te od ponekog potoka, pa je i poziva prema dežurnoj vatrogasnoj službi bilo nešto više nego u „običnim“ danima, ali kako su nam kazali, manje nego u sličnim situacijama u godinama ranije.

Jutro nakon, djelatnici Vlastitog pogona čiste naneseno kamenje i granje s rive te kontroliraju zelenilo, no posebnih prijava odlomljenim granama ili iščupanim stablima, kao u nekim drugim gradovima, nije bilo pa se može zaključiti da su Kaštela tijekom ovog nevremena uglavnom ipak ostala pošteđena.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij