hren
 

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ
Blagdan Velike Gospe i ove će se godine obilježiti u kaštelanskim župama, a posebno svečano bit će u župama u Kaštel Novom, Kaštel Sućurcu I Kaštel Lukšiću.

Župljani Kaštel Novog i ove će godine tradicionalno hodočastiti u prasvetište Gospe Stomorije. Užežin blagdana, u utorak, 14. kolovoza, u župnoj crkvi u Kaštel Novom je krunica, nakon čega se u 18.30 sati kreće u procesiji u prasvetište Gospe Stomorije gdje će se u 20 sati, održati sveta misa, koju će predvoditi mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Nakon mise slijedi bdijenje do 24 sata.
Na sam blagdan Velike Gospe mise će se održati u 8 sati u župnoj crkvi te u 10.30 sati u prasvetištu. Svečana koncelebrirana sveta misa, s procesijom kroz prasvetište održat će se u 19 sati.

U utorak, užežin Velike Gospe, održat će se i procesija od župne crkve u Kaštel Sućurcu do svetišta Gospe na Hladi sa likom Djevice Marije. Sve započinje u 19 sati sati u župnoj crkvi, a po dolasku u svetište je sveta misa koju predvodi don Darko Poljak, župnik u Marini.
Mise na sam blagdan, u srijedu, u sućuračkom svetištu održat će u 7 sati te u 9 sati, a tu misu s procesijom predvodit će fra Branko Zebić.
U 10.30 sati je misa u župnoj crkvi, a  predvodi je don Branimir Projić, vojni kapelan u Lori. Večernja sveta misa  bit će također u svetištu, a na njoj će pjevati bend mladih.

U četvrtak, 16. kolovoza Sućurani slave blagdan Sv. Roka, a mise će se tog dana održati u 7 sati u svetištu Gospe na Hladi te u 9 sati u župnoj crkvi, a u župnoj crkvi u 18 sati održat će se i svečana sveta misa  s procesijom koju će predvoditi fra Toni Vučković, prof. na KBF-u u Splitu.

U Kaštel Lukšiću blagdan Velike Gospe proslavit će se svetom misom i procesijom s Gospinim likom kroz centar mjesta, a početak je u 18 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij