hren
 

FINANCIRA ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA
Roditelji kaštelanskih osnovnoškolaca mogu odahnuti. Naime, potvrđena je informacija da će ove školske godine svi osnovnoškolci, a ne samo prvašići, dobiti besplatne udžbenike od Splitsko-dalmatinske županije. Županija je ove godine izdvojila sredstva da u svim osnovnim školama u kojima je osnivač (osim u Makarskoj i u Splitu koji će to sami financirati) kupi sve potrebne udžbenike. Nasreću sve kaštelanske osnovne škole ulaze u ovu kategoriju te je ovo uistinu izvrsna vijest za sve roditelje.

Županija je također preporučila lokalnim jedinicama da novac koji su planirali u proračunu za sufinanciranje udžbenika preusmjere za kupnju radnih bilježnica. Kaštela, kao treći grad po natalitetu u Hrvatskoj imaju velik broj djece te se radi i o dosta visokom iznosu koji bi trebalo izdvojiti za tu svrhu pa nam Grad još uvijek nije mogao potvrditi hoće li se taj iznos uspjeti izdvojiti iz proračuna, mada će, kako kažu, sigurno dati sve od sebe kako bi i oni što više izašli u susret roditeljima i djeci.

- Sredstva za radne bilježnice obuhvaćaju iznos u visini od milijun i pol kuna koji je potrebno izdvojiti iz gradskog proračuna. Grad Kaštela trenutno razmatra mogućnost i načine na koje je moguće pribaviti potrebna sredstva, a javnost će biti pravovremeno informirana kada konačna odluka bude donesena – kazali su nadležni iz Gradske uprave.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul