hren

Sveta Luce, petu godinu za redom posjetila je Kaštel Lukšić kako bi obradovala djecu svojim slatkim darovima. Ova manifestacija održana je u srijedu u dvorani dvorca Vitturi uz prigodni program, a potom se u večernjim satima nastavilo s druženjem uz besplatnu spizu i kuhano vino te glazbu za koju je bio zadužen Branko Medak.

U Vitturiju su se okupila brojna djeca kako bi ponajprije sudjelovala u prigodnom programu u kojem su nastupile skupine djece iz vanškolskih aktivnosti i to 2. i 4. razreda iz OŠ Knez Mislav iz Sućurca te pjevački zbor OŠ Ostrog iz Lukšića. Predstavili su se prigodnim recitalima i pjesmom, a ujedno je to bila prilika da se djeca i njihovi roditelji zabave do dolaska svete Luce. Ni kiša nije omela svetu Lucu da se pred djecu pojavi na svom tovaru Đovi s punim vrećama slatkiša u atriju dvorca Vitturi.

Djeca su se mogla počastiti i krafnama, kolačima i sokom za koje su zaslužni uz organizatora MO Lukšić, udruga Miljenko i Dobrila, PŠD Galeb, LU Kaštilac i sponzori Grad Kaštela, Zračna luka Kaštela, Ribola, Kraš, pekara Gušt i Adria Screen.

Kiša, koja se cijelog dana igrala na nebu iznad Kaštela,  nije uspjela pokvariti raspoloženje djece i svete Luce no ipak je pokvarila zabavu na lovačkoj fešti. Umjesto na brcu, lovci LU Kaštilac oko 200 porcija veprovine i makaruni podijelili su  građanima u prostorima svoje udruge, a iako je otkazan glazbeni program, zabave, smijeha i dobrog druženja nije nedostajalo.

 

.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij