hren
 

OTVOREN KAŠTELANSKI PRAZNIK CVIJEĆA
U petak navečer, uz predivan glas sopranistice Antonije Teskere, svečano je otvoren 17. Kaštelanski praznik cvijeća, a dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću tijekom slijedeća dva dana bit će okupan mirisima i bojama cvjetnih aranžmana.

Praznik cvijeća i ove je godine donio u dvorac Vitturi reznice, aranžmane, instalacije i kompozicije uzgajivača cvijeća i dendrološkog materijala, odgojno – obrazovnih ustanova i udruga, poput tvrtke Geront, udruge Viola odorata, cvjećarnice Potočnica, srednje škole Braća Radić, osnovne škole Ostrog i drugih.

Sve izloženo moći će se razgledati tijekom subote i nedjelje u vremenu od 9 do 20 sati, a zainteresirani ispred dvorca Vitturi mogu kupiti i pojedine sadnice, koje nude uzgajivači, među njima i gosti iz Varaždina.

Direktorica Turističke zajednice, Nada Maršić, ovom je prigodom uputila zahvale pokroviteljima cijele manifestacije Gradu Kaštela i Vlastitom komunalnom pogonu, Županiji Splitsko – dalmatinskoj. Turističkoj zajednici županije, tvrtki Cemex i svima ostalima bez kojih se Praznik cvijeća ne bi održao.

Direktorica Maršić sve je pozvala da danas, u subotu, u 18.30 sati, dođu i uživaju u Cvjetnoj povorci, koju će činiti mažoretkinje, glazbari, plesači, folkloraši i djeca iz dječjeg vrtića Trešnjica te pogledaju program u perivoju Vitturi koji su sudionici Cvjetne povorke pripremili.

Zatvaranje ovogodišnjeg Kaštelanskog praznika cvijeća, uz dodjelu nagrada, održat će se u nedjelju u 19 sati u parku Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij