hren
 

NAPJEVI  UZ POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA
Misao vodilja ovogodišnje smotre pučkih napjeva i duhovnih pjesama, koja se održala u lukšićkoj župnoj crkvi  i ovaj je put bio biblijski citat „jer je veliko milosrđe njegovo“, a vjernici su zajedno s izvođačima i župnikom don Stipanom Šurlinom, kroz  molitvu sudjelovali u pobožnost Križnog puta.

Četrnaest postaja Križnog puta ove su večeri animirali čitači, lukšićki župljani Mirela Novak, Mate Šimundić i Emil Novak.

Smotra i cijeli duhovni događaj, započela je  zajedničkom izvedbom pjesme Oči u oči, nakon čega su pojedinačno nastupili domaćini, Pučki pivači Sv. Cecilije predvođeni Nedom Kovačevim, dječji zbor Stella Maris s voditeljicom Mirelom Matijacom Vlaić, mješoviti zbor Sv. Cecilije kojim je ravnala Antonela Pilić Burić te VIS Signum pod vodstvom Mate Rajčića, kao i gosti ženska klapa Murtela iz Dugopolja koje je za nastup pripremio Vito Balić, mješoviti zbor župe Gospe od Otoka iz Solina  pod ravnanjem Danijele Petrušić te Pučki pivači župe Gospe od zdravlja iz Podstrane s voditeljem Mladenom Žanićem.

Nakon završene molitve i blagoslova svi sudionici Križnog puta, pod ravnanjem Antonele Pilić Burić, zajedno su otpjevali Ja sam uskrsnuće i život.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij