hren
 

FINANCIJSKA POMOĆ GRADA KAŠTELA
Za nadolazeću školsku godinu 2014./2015. Grad Kaštela će roditeljima učenika koji kreću u prvi razred osnovne škole i roditeljima sa četvero i više djece koja su u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja, isplatiti jednokratnu financijsku pomoć za kupnju udžbenika. Grad je za ovu namjenu iz proračuna osigurao sredstva u iznosu od 340 tisuća kuna.

Roditelji prvašića dobiti će po 400 kuna uz predočenje rodnog lista djeteta (preslika). Nije potrebno predočiti račune kupljenih udžbenika jer u Gradskoj upravi postoje spiskovi svih upisanih učenika koje su dostavile osnovne škole.

Roditelji s četvero i više školske djece, imaju pravo na 300 kuna za svako dijete koje pohađa osnovnu školu, a pri tome moraju dostaviti preslike rodnih listova za svu djecu ako ove godine prvi put ostvaruju pravo na ovu naknadu.

Novac će se moći preuzeti na IV. katu zgrade gradske uprave od 20. kolovoza do 12. rujna 2014. godine od 9 do 13 sati.

Za preuzimanje novca potrebno je predočiti važeću osobnu iskaznicu, te popuniti priloženi obrazac.

Obrazac za jednokratnu financijsku pomoć za kupnju udžbenika

Izvor: Kastela.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (20)

 • (Gost_1728)

  danas imaju za mobitel po glavi,a država in mora knjige plačat.koliko su potrošili na derneke ovo lito mogli su imat bar 1 ditetu knjige.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1728)

  razvicijali su se ljudi. nekad su težaci ovisili o tome kako će prodat vino da bi imali za likara i školovat dicu. pili su devetu bevandu i kvasinu sa vodon a vino štedili. ovi danas imaju za svoje morbine a kad triba dici knjige onda in nevalja država

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1432)

  Ako neko ima cetvero dice ja bi mu dao knjige bez obzira da li su svi u osnovnoj skoli

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1728)

  nebi da nikome. nek konačno ljudi utvrde prioritete u trošenju novaca, i neka onda ne gade onaj sistem kad su roditelji imali puno dice i svi su išli u školu. i kecelje su morali imat. mi koji smo išli u split u školu imali smo autobusnu kartu koju su roditelji plačali. karta nije bila pokaz ka danas več samo 1 vožnja i povratak dnevno, nediljon ni to.škola se ozbiljnije svačala, nastavnici poštivali za razliku od danas kad se nastavnici mlate i ucjenjuju.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7237)

  sramota, a di je naša županija da ka i one u unutrašnjosti i ka grad Zagreb sufinanciraju sve osnovnoškolce i srednjoškolce a ne da trošu na neke derneke,kvazi poredstave i neke tamo seoske olimpijade, neka vas je stid isram.. ugledajte se na unutrašnjost hrvatske triba ukinit županiju i sve ove gradove i općine pa bi bilo za dicu za školstvo a ne za ove mlatimudane koji nam sole pamet

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4326)

  Koja strah I bolest drustva nasljedjenog iz komunizma [drug tito bio kum svakom 9 djetetu I garantovo dozivotno skolovanje partijsku clanarinu itd haha]

  oko 5 godina prije
 • 4326) (Gost_6191)

  a biće i tvon čači bilo slabo u komunizmu. "ubija ga" kolhoz i solhoz. bija gladan i gole guzice, nije ima posla, a ako je i radija, 8 uri je radija ,a bit će posli burdiža po kontejnerima.
  ajde lovit rake.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6191)

  koliko udruge "popapaju" godišnje novca koji država daje ,ali to je naš novac, mogli bi financirat đake od vrtića do fakulteta. od tih udruga ništa pametnog nije proizašlo osim slikavanje po kojekakvim prigodama.u ovih 24 god. jeli ijedna udruga bilo braniteljska( koliko se fale da rade svako malo se ubije koji branitelj ili iskrsne da je gladan i da nema ni krova nad glavom) išta učinila osim prtila. šta su katarine i kapi dobrote učinile jer kad se nešto dogodi opet se narod sam organizira. sve triba ukinit i omogučit mladosti da se školuje i da ne bižu vanka za kruvon

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4612)

  Baš me interesira koliko ima obitelji u Kaštelima a da imaj četvero djece u osn. školi.Nema ih puno ni sa četvero,a kamoli tek da su rođeni u tako kratkom vremenskom razmaku.Te kune će završiti tko zna gdje pa će onda reći da je to za djecu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5186)

  "Ako neko ima cetvero dice ja bi mu dao knjige bez obzira da li su svi u osnovnoj skoli"

  A ako ima troje? A ako ima dvoje, a ne radi niko, a baba i dida nemaju polak sela? A ako....

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5186)

  "sramota, a di je naša županija da ka i one u unutrašnjosti i ka grad Zagreb sufinanciraju sve osnovnoškolce i srednjoškolce a ne da trošu na neke derneke"

  kakvi ljudi, takva i vlast. i županijska...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3161)

  Ja se dobri sičan da bi čača i mater primili plače i išli kupiti knjige, papuče, teke, kecelje, pribor, koji komad robe i svratilo se na čavapčiće, narančadu a čača bi popija dva piva. I ostalo bi novaca za dobro živit cili misec i kupit malo cimenta i matuna za proširit kuću.
  Znaš zašto? Zato, jer je bija siguran da će primiti slijedeću plači i imati di radit. A čača njegov a moj did bi posla jedno janje i jedan pršut kad se nalivala taraca!! Sve je to bilo u jebenom socijalizmu

  oko 5 godina prije
 • očajni otac (Gost_8210)

  kako danas stoje stvari teško da ću dicu poslat u školu najesen :(:(:(

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7114)

  Nadavno je u "Slobodnoj Dalmaciji" u dva navrata objavljen spisak radnih bilježnica i zbirki za osnovnu školu koje nisu obavezne za kupit.

  Zna li netko gdje se ta informacija može provjeriti ?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6191)

  očajni otac (Gost_8210)
  kako danas stoje stvari teško da ću dicu poslat u školu najesen

  na diku tebi ka ocu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5186)

  "Nadavno je u "Slobodnoj Dalmaciji" u dva navrata objavljen spisak radnih bilježnica i zbirki za osnovnu školu koje nisu obavezne za kupit.

  Zna li netko gdje se ta informacija može provjeriti ?"

  Evo ti pa slušaj!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1036)

  Ko ima troje neka napravi još jedno

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3162)

  odgovor na 6191,sit gladnu neviruje,neka nam se bog smiluje.....:(:(:(

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7941)

  Cijenjeni goste 5186:

  Hvala Vam , ali to je tekst iz "SD" kojeg ja tekođer spominjem. Ovi u školama mogu reći da njih nije briga i da nisu obavezni raditi po onome što piše "SD" , pa sam mislio negdje tu informaciju provjeriti.

  Vama svakako , još jedan put , hvala !

  Sve mi se čini da ću ja lijepo u kupnji knjiga ( 7. razred OŠ ) izostaviti radne biježnice i zbirke koje su navedene u ovom tekstu "SD" , pa ako bude problema , svađati se na roditeljskim sastancima.
  (gost 7114)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2204)

  (Gost_3162)
  odgovor na 6191,sit gladnu neviruje,neka nam se bog smiluje


  al si gladan. pa ovo je tvoja država

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij