hren
 

PODRUČJE EX ADRIAVINILA PRED VIJEĆNICIMA
Stanje na području bivšeg Adriavinila dovelo je u kaštelansku vijećnicu veliki broj gospodarstvenika i pojedinaca zainteresiranih za tu tematiku, a u izlaganjima i raspravi koja je trajala više od dva i pol sata, čuo se cijeli niz  mogućih rješenja, prigovora, zahtjeva i optužbi.

KEMOKOMPLEKS: Želimo turizam, a ne stanove, tražimo UPU !?

Vijećnike i sve nazočne sa stanjem i važećom prostorno - planskom dokumentacijom upoznala je Ines Berlengi.

Među onima koji su nazočili sjednici bio je i predstavnik tvrtke Kemokompleks Muharem Kadić koji je pred vijećnike iznio traženje ove tvrtke, da se u skladu s Programom mjera iz 2006. godine pokrene izrada UPU-a 18 za ovo područje. Pri tome je Kadić zamjerio gradskoj vlasti na nedovoljnoj komunikaciji, te naglasio da Kemokompleks na tom području nije imao namjeru stanogradnje i ne želi ništa osim onog što je u GUP-u, a to je turistička zona.


Muharem Kadić

BERKET: Kemokompleks sam ne zna što hoće

Kaštelanski gradonačelnik podsjetio je Kadića na sve razgovore i korespondenciju Grada i Kemokompleksa te ustvrdio kako nadležni u Kemokompleksu niti sami ne znaju što hoće, budući da su očito već zaboravili da su pred Gradsko vijeće došli sa Studijom izgradnje područja bivšeg Adriavinila, prema kojoj su htjeli na tom području stanogradnju, što je Vijeće odbilo.

- Vijeće je Studiji kazalo ne i mi ne tražimo ništa osim zone T1 – ponovo je konstatirao Kadić.

- Ako je tako nitko vam neće smetati, dogovorite se sa suvlasnikom i ostalim vlasnicima na tom prostoru, napravite Studiju utjecaja na okoliš i financirajte UPU – poručio mu je gradonačelnik i pri tome konstatirao kako se drugi suvlasnik Lavčević nije izjasnio o svojim namjerama, što je Kadić obrazložio pravom svakog vlasnika da odlučuje o svojim poslovnim potezima.

Ni pomorskog dobra ni koncesije

Uz temu o području bivšeg Adriavinila, otvorila se i tema o pomorskom dobru i lučkom području, o čemu je govorio pomoćnik županijskog pročelnika Željko Mišić, objašnjavajući da je nedostatak geodetske podloge, ali i neekipiranost u resornom Ministarstvu razlog što se na području Kaštela nije u cijelosti odredilo pomorsko dobro. Mišić je konstatirao da je za utvrđivanje lučkog područja na tematskom prostoru potreban prostorno planski aspekt, odnosno plan uređenja nižeg reda, UPU-a u kojem bi bila definirana namjena tog područja.


Željko Mišić i Josip Berket

U razgovor o lučkom području uključila se i vijećnica Meri Škopljanac - Gagić, koja je Kadića pitala o iznajmljivanju pomorskog dobra ili lučkog područja, za koji Kemokompleks prima najamninu iako ne plaća koncesiju, na što je Kadić konstatirao da nema pomorskog dobra i nema koncesiju pa je ne mogu niti plaćati. Pri tome je upitao gradonačelnika Berketa plaća li on koncesiju za cijelo područje koje je „uzurpirao“.

O lošim odnosima s Kemokompleksom i o svojoj želji da se stanje sredi u interesu grada i građana, na sjednici su govorili i mali poduzetnici koji imaju vlasništvo na tom području Ante Miletić i Petar Meštrov,koji su upoznali vijećnike s činjenicom da im je Kemokompleks prekinuo vodove za opskrbu električnom energijom te im prijeći normalan dolazak do njihovog vlasništva.

Grad još nije podnio Županiji zahtjev za utvrđivanje pomorskog dobra

Na sve što je na sjednici izrečeno osvrnuli su se i vijećnici Mihovil Biočić i Stjepan Maglica, koji su uputili kritiku na dosadašnju praksu Kemokompleksa, a Dražen Đakovićiznio je svoju želju da ovo bude zadnja sjednica na kojoj će se razgovarati o Kemokompleksu. Đaković je zatražio od gradonačelnika Berketa da poštuje zaključak po kojem će Grad do 1. studenog podnijeti Županiji zahtjev za utvrđivanje pomorskog dobra.

Bez odlaganja opasnog otpada

Filip Plećašovaj dio sjednice zaključio je nadom da će se pokrenuti izrada UPU-a 18, ali je i konstatirao da Kemokompleks vjerojatno neće imati ništa protiv, jer se želi baviti turizmom, da se Ministarstvu zaštite okoliša uputi prijedlog o prestanku odlaganja opasnog otpada na području u Kaštel Sućurcu, što u ovom trenutku u prostorima Kemokompleksa obavlja tvrtka Cian.


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_3531)

  vecina judi..su naucili kucni odgoj i red..na krivi nacin..a sve je pocelo..1918..godine.. ;-)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_118)

  Lipo smo prosperirali kad nam Muharem drži lekcije u gradskom vijeću. A od Cijana diže lovu za odlaganje opasnog otpada u prostoru ex Jugovinila.<br />Evo prilike da se Biočić i ostali zaštititelji zdravog okliša dignu na noge i prisnaže koliko mogu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1106)

  [quote name="Gost_118"]Lipo smo prosperirali kad nam Muharem drži lekcije u gradskom vijeću. A od Cijana diže lovu za odlaganje opasnog otpada u prostoru ex Jugovinila.<br />Evo prilike da se Biočić i ostali zaštititelji zdravog okliša dignu na noge i prisnaže koliko mogu.[/quote]<br />Šta će Biočić, već se izblamira, poklopija ga polumulac sa higijenskoga i od onda se ne javja na tu temu. Uostalom, on i njegova obitelj i susidi živu skoro neposredno do Jugovinila, pa ča na njima ne napravi studiju?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9106)

  Koliko susjedima kemokompleksa odgovara jos jedna konkurentska turisticka djelatnost u blizini?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9116)

  [quote name="Gost_1106"][quote name="Gost_118"]Lipo smo prosperirali kad nam Muharem drži lekcije u gradskom vijeću. A od Cijana diže lovu za odlaganje opasnog otpada u prostoru ex Jugovinila.<br />Evo prilike da se Biočić i ostali zaštititelji zdravog okliša dignu na noge i prisnaže koliko mogu.[/quote]<br />Šta će Biočić, već se izblamira, poklopija ga polumulac sa higijenskoga i od onda se ne javja na tu temu. Uostalom, on i njegova obitelj i susidi živu skoro neposredno do Jugovinila, pa ča na njima ne napravi studiju?[/quote]<br />Biočića nije niko poklopija. Govorija je istinu. Nisam stranački čovjek ali ne pljucajte po čovjeku koji nešto zna, veliki je hrvat i domoljub. Oni sa higijenskog je uzeja broj oboljelih i u izračunu nije uzaja broj stanovnika kada je gleda broj oboljelih nego sveukupni (i doseljene u međuvremenu)tj. ispali smo najzdraviji u cijeloj RH. Biočić je govorija istinu i zato mu kapa doli.

  oko 7 godina prije
 • ahhaa (Gost_8141)

  A di je sad Goranka Adem, Ivana Rajčić i ostali kvazi ekolozi? Glavna briga im je Cemex, a ostalo tko šiša. Zadnje izvješće kvazizvanog Povjerenstva za praćenje stanja u okolišu je toliko nepismeno složeno da bi i dite u prvom osnovne to bolje napisalo. Referenca; emisija Gallileo...<br />Dr. Biočić je davno izgorija.

  oko 7 godina prije
 • 9116 (Gost_4182)

  čovik koji nešto zna , hrvat i domoljub<br /> kakve veze sa znanjem ima hrvatstvo i domoljublje.kakav bi bija hrvat i domoljub da je osta na liniji svog roditelja i familije. možda manji hrvat. kad se govori o zagađivanju nemojte gurat u temu i nacinalnost i domoljublje

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8141)

  [quote name="Gost_4182"]čovik koji nešto zna , hrvat i domoljub<br /> kakve veze sa znanjem ima hrvatstvo i domoljublje.kakav bi bija hrvat i domoljub da je osta na liniji svog roditelja i familije. možda manji hrvat. kad se govori o zagađivanju nemojte gurat u temu i nacinalnost i domoljublje[/quote]<br /><br />A to šta je kaštelanski zaljev pun ''ešerihije koli'' nikog ne zabrinjava? Šta govna plutaju kroz cila kaštila... to ne nebitno? Di je tad Biočić bija... nigdi

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4182)

  doktorova kanalizacija se izljeva u kanal koji ide u more

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2241)

  [/quote]<br />Biočića nije niko poklopija. Govorija je istinu. Nisam stranački čovjek ali ne pljucajte po čovjeku koji nešto zna, veliki je hrvat i domoljub. Oni sa higijenskog je uzeja broj oboljelih i u izračunu nije uzaja broj stanovnika kada je gleda broj oboljelih nego sveukupni (i doseljene u međuvremenu)tj. ispali smo najzdraviji u cijeloj RH. Biočić je govorija istinu i zato mu kapa doli.[/quote]<br />Mijo nije istraživanje napravija na stručan način, zato ga je poklopilo. Inače je moga napravit rad i objavit ga.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2241)

  [quote name="Gost_4182"]doktorova kanalizacija se izljeva u kanal koji ide u more[/quote]<br />Nije u kanal, nego pada u usjek jugovinilske pruge, uz rub. Pantagane se mogu vidit u svako doba dana.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij