hren
 
DVA MJESECA ZA PRIPREME
Nakon što su stručnjaci iz Geodetskog zavoda i Katastra, stanovnicima Kaštel Kambelovca održali predavanje na temu „Nova katastarska izmjera“, ovog je petka predavanje organizirano i za stanovnike Kaštel Gomilice.

Na predavanju koje su održali Damir Lončar i Boris Roglić iz Geodetskog zavoda te Moira Pavić iz kaštelanske ispostave Katastra i pročelnik Područnog ureda u Splitu, Drago Butorac, uz prigodni film, prisutnima su podijeljeni i materijali s popisom i dodatnim objašnjenjem o izvršavanju zakonske obveze označavanja međa, koju Gomiličani moraju realizirati u naredna dva mjeseca jer u protivnom im slijede novčane kazne.

Označiti međe trebaju vlasnici i nositelji prava na nekretnine čija se zemljišta nalaze iznad magistrale jer su katastarske knjige za to područje stare i više od sto godina, a zemljištima južno od magistrale treba označiti međe samo ako stanje u katastarskim knjigama ne odgovara onome na terenu jer se za ovo područje katastarska izmjera radila prije nešto manje od 40 godina.

Napomenimo da je Geodetski zavod sklopio ugovor s Gradom Kaštela i Državnom geodetskom upravom o radovima za novu katastarsku izmjeru katastarskih općina Kambelovac i Gomilica, za što će im trebati dvije godine. Nakon tog postupka slijedi javno izlaganje te upravno-pravni postupak, a kao konačni rezultat, ove katastarske općine dobit će nove katastarske i zemljišne knjige. Cjelokupan projekt, trajat će prema procjenama oko pet godina.

Mnogi od prisutnih ove večeri na skupu u prostorijama NK Gošk u Kaštel Gomilici pokazali su zadovoljstvo pokretanjem projekta nove izmjere, ali isto tako, u šali govorili kako mnogi od njih „neće dočekati“ da se cijeli projekt privede kraju.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara