hren

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 725 obrađenih testova danas su 102 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 49, Imotskog 1, Kaštela 8, Makarske 5, Omiša 3, Sinja 6, Solina 7, Trilja 3, Trogira 6, Baške Vode 2, Dugog Rata 1, Hrvaca 1, Otoka 2, Podgore 1, Podstrane 1, Segeta 2, Tučepi 2 i Ciste Provo 2 osobe.  

Opširnije...

U posljednja dvadesetčetiri sata zabilježeno je 394 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3743. Među njima je 767 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 74 pacijenata. Preminulo je 5 osoba.

Opširnije...

Ministarstvo obrane do sada je stipendiralo samo studente, a od sada će stipendirati i maturante. Sve učenike 3. razreda koji razmišljaju o tome da postanu vojni piloti pozivaju da se jave na poziv za stipendije.

Opširnije...

Kaštelanska komunalna tvrtka Zeleno i modro objavila je upute o postupanju s miješanim komunalnim otpadom, biorazgradivim komunalnim otpadom i reciklabilnim komunalnim otpadom.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 632 obrađena testa danas je 96 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 29, Kaštela 21, Komiže 2, Makarske 7, Omiša 1, Sinja 2, Solina 5,  Starog Grada 1, Trilja 2, Trogira 1, Visa 3, Vrlike 2,  Gradca 1, Hrvaca 5, Klisa 1, Lokvičića 1, Milne 2, Podbablja 2, Podgore 1, Podstrane 2, Prološca 1, Selca 1, Šestanovca 1 i Tučepi 2 osobe. Preminule su četiri osobe.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 658 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3770. Među njima je 738 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 72 pacijenta. Preminulo je 15 osoba.

Opširnije...

Dragovoljačko-braniteljska udruga Stina pradidova i Župa Uznesenja blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, ove subote, 6. ožujka, organiziraju predavanje na temu Oprost, koje će započeti u 16 sati.

Opširnije...

U tijeku je priprema dokumentacije za uređenje obale u Kaštel Štafiliću kod plaže Gabine, nakon čega slijedi izrada idejnog projekta i ishođenje lokacijske dozvole, doznajemo u Gradskoj upravi. Za izradu idejnog projekta osigurano je 150 tisuća kuna, a riječ je o složenom zahvatu koji je u početnoj fazi.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 528 obrađenih testova danas je 101 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 45, Hvara 1, Imotskog 2, Kaštela 8, Makarske 3, Omiša 6, Sinja 9, Solina 4, Trilja 1, Trogira 3, Vrlike 1 , Baška Vode 3, Dugog Rata 2, Hrvaca 1, Nerežišća 1, Okruga 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 1, Postira 1, Segeta 4, Tučepi 1 i Zmijavaca 1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 590 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3609. Među njima su 744 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 76 pacijenata. Preminulo je 6 osoba.

Opširnije...

Dio objekata u ulicu Uz sv. Ivana u Kaštel Lukšiću, ovog petka 5. ožujka, bit će bez električne energije u vremenu od 9 do 13 sati.

Opširnije...

Učenici koji sudjeluju u vanškolskim aktivnostima, Geoistraživači i Mladi planinari OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice sa svojim nastavnicama Ružicom Ivanković Ciotti i Marijanom Šimić uz pomoć planinara HPD-a Ante Bedalov danas su sa Orlovog gnijezda svome gradu uputili rođendansku čestitku.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Novom u ulici Bagulova i Cesta Dr. Franje Tuđmana br. 1102 i 1104 da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u petak, 05.03. u vremenu od 9 do 14 sati.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 649 obrađenih  testova danas je 97 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 35, Imotskog 1, Kaštela 17, Makarske 7, Omiša 1, Sinja 12, Solina 6, Trilja 2, Trogira 2, Visa 2, Vrlike 2 , Baška Vode 1, Dugog Rata 1, Gradca 1, Hrvaca 3, Marine 1, Runovića 1, Tučepi 1 i Zmijavaca 1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 667 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3558. Među njima je 740 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 69 pacijenata.

Opširnije...

Danas će tvrtka Tehnograd d.o.o. početi raditi na zamjeni šahte kod Valovog igrališta u Kaštel Starom. Iz tog razloga će Prvi treptač d.o.o. isključiti semafor i prebaciti na žuto treptavo svjetlo danas od 12 sati do petka u 9 sati.

Opširnije...

Na jučer održanoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća premijerno je prikazan promotivni film u kojemu je prikazano sve što je u Kaštelima napravljeno u prethodnom razdoblju, kao i planovi za razdoblje koje tek dolazi. Film možete pogledati u nastavku...

Opširnije...

POVELJA KNEZA TRPIMIRA - RODNI LIST HRVATSKE DRŽAVNOSTI
Kaštela obilježavaju Dan grada upravo na datum 4. ožujka u spomen na isti datum daleke 852. godine kada je knez Trpimir darovavši crkvicu Svetog Jurja u Putalju splitskoj nadbiskupiji, u pisanoj darovnici izdanoj u Bijaćima po prvi put napisao “knez Hrvata milošću Božjom”, odnosno “dux Croatorum iuvatus munere divino”.

Opširnije...

Prema informacijama iz Elektrodalmacije, ovog četvrtka, 4. ožujka, bez struje će u prijepodnevnim satima, u vremenu od 9 do 12 sati, biti dio potrošača u ulici Hrvatskih heroja i ulici Hrvatskog proljeća u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

Uoči održavanja današnje svečane sjednice Gradskog vijeća, a povodom obilježavanja Dana grada Kaštela, odana je počast prvom hrvatskom predsjedniku i poginulim hrvatskim braniteljima te položeni vijenci i upaljene svijeće  pred spomenikom Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću i u Memorijalnom parku na Malačkoj.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij