hren
 

Članovi dramske skupine „Bubice“ Udruge tjelesnih invalida Kaštela, predstavu „Naše ćakule“, održati će na brcu u Kaštel Starom, ovog utorka, 16. srpnja sa početkom u 21 sat.

PREDSTAVLJEN PROGRAM MANIFESTACIJE
Manifestacija ''Legenda o Miljenku i Dobrili'' i ove godine donosi bogat kulturni program koji će se od 1. do 8. kolovoza odvijati na lokacijama u Kaštel Lukšiću. Predstavljanje projekta u organizaciji Grada Kaštela Turističke zajednice Kaštela, održalo se u dvorcu Vitturi.

POSLA KO U PRIČI A NEDOSTAJE LJUDI
Protekle subote u zračnoj luci u Resniku otvoren je novi putnički terminal, koji je donio oko 30 tisuća metara četvornih novog prostora, u kojem će posla, kako dijelovi terminala budu u funkciji, biti za znatan broj osoba koje se bave poslovima čišćenja, čime se i dalje aktualizira stanje između privatne tvrtke IOS DUD , koja ima ugovor o poslovima čišćenja na ovom aeodromu  te čistačica zaposlenih u toj tvrtki.

IVO PERKUŠIĆ I FADO5
Svestrani glumac te odnedavno i ravnatelj Gradskog kazališta mladih u Splitu Ivo Perkušić, ove je nedjelje okupljenoj publici na brcu u Kaštel Kambelovcu podijelio pregršt emocija na koncertu pod nazivom „Fado Night“, kroz izvedbu cijelog niza glazbenih numera tradicionalne i moderne portugalske glazbe.

DESET TISUĆA KILOMETARA U  TRI TJEDNA
Nakon puta dugog 20 dana i prijeđenih 10150 km, lukšićki motoristi Ljubomir Omašić i Patrik Grgurić, vratili su se u Kaštela puni dojmova i novih iskustava. Njihov put na dva kotača, koji su proveli u sklopu projekta Zemljokrug, započeo je u drugoj polovini lipnja, a vodio ih je od Kaštela, preko Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Grčke, Turske, Gruzije i Armenije do Azerbajdžana te natrag.

PREDSTAVA U BOTANIČKOM VRTU
Na pozornicu Botaničkog vrta škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, u ponedjeljak, 15. srpnja u 20.30 sati, stižu članovi Gradskog kazališta – Scena Gorica i sa sobom donose predstavu za najmlađe „Tonka Bontonka“.

BUDITE DIO KAŠTELANSKE KALPSKE FEŠTE
Ovogodišnje Večeri dalmatinske pisme održat će se u subotu i nedjelju, 20. i 21. srpnja na poljani pored crkve Sv, Mihovila u Kaštel Kambelovcu u dvije večeri klapskih poslastica. I ove godine Portal grada Kaštela najsretnije od vas vodi na ovu kaštelansku klapsku feštu.

OBAVIJEST GRAĐANIMA KAŠTELA
CIAN d.o.o. Split obavještava građane Kaštela  o izvođenju radova adulticidne dezinsekcije komaraca na području grada u ponedjeljak i utorak, 15. i 16. srpnja. Dezinsekcija će se izvoditi prizemnom ULV metodom (sa vozila) s početkom u tri sata u noći. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika (kiša, vjetar) radovi će se odgoditi.

Kaštelansko kulturno ljeto ove nam nedjelje, 14. srpnja, donosi koncert pod nazivom  „Fado Night“ na kojem će nastupiti Ivo Perkušić i Fados, a koncert će se održati s početkom u 21 sat, na brcu u Kaštel Kambelovcu.

JEDAN OD ZNAČAJNIH PROJEKATA U PROMETNOJ INFRASTRUKTURI
Nakon dvije i pol godine intenzivnih radova, danas je službeno otvoren novi putnički terminal u Zračnoj luci Split u Kaštelima, a svečanom otvaranju, uz prve ljude Zračne luke na čelu s direktorom Lukšom Novakom, nazočio je premijer Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, pojedini saborski zastupnici, župan Blaženko Boban, čelni ljudi Splita, Kaštela i Trogira te drugi uzvanici.

U župnoj crkvi u Kaštel Kambelovcu sa početkom u 20.15 sati održati će se susret molitvene zajednice Dobri pastir Kaštel Kambelovac i molitvene zajednice iz Litve. Kambelovska zajednica je dio europske mreže molitvenih zajednica koja je dio CHARIS-a. Litvanci su došli u Međugorje na duhovnu obnovu i nakon toga provesti će dva dana u Kaštelima.

...ako vas nije briga kolike poreze plaćamo, ako vas nije briga za razvoj mikropoduzetništva i podizanje standarda hrvatskih građana, ako vas ne brine uloga turizma u domaćem gospodarstvu, ako vas ne muči činjenica da je samo u tri godine, između 2013. i 2016., iz Hrvatske iselilo 230.000 ljudi.

Hrvatski premijer Andrej Plenković te Oleg Butković, ministar mora, pomorstva i infrastrukture  i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, u subotu stižu u Kaštela, kako bi nazočili otvorenju novog putničkog terminala Zračne luke Split u Resniku, čime će biti označen završetak prve faze projekta rekonstrukcije i izgradnje na splitskom aerodromu.

KUD KAROL WOJTYLA I NJIHOV TIMBAR
Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, 13. i 14. srpnja, KUD Karol Wojtyla u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, organizira dramsko – glazbeni program za djecu i mlade „Timbar“, koji će se tijekom navedenih dana održavati na platou ispred Glazbene škole u Kaštel Kambelovcu.

Policijski službenici će i tijekom ovog vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

DOBITNICA NAGRADE OSKAR ZNANJA
Sada već bivšu učenicu osmog razreda, osnovne škole ''prof. Filip Lukas'' iz Kaštel Starog, Jagodu Sabljić, u pratnji pedagoginje Finke Ivanović i ravnatelja Petra Mustapića, primili su gradonačelnik Denis Ivanović i zamjenica Jadranka Matok Bosančić. Prijem se održao povodom Jagodinog uspjeha na natjecanju iz debate.

Ženska klapa Neverin ovog će petka, 12. srpnja, svojoj publici pokloniti koncert u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, a povodom 15 godina svog kontinuiranog i uspješnog rada. Ulaz na koncert je slobodan, a početak je u 20.30 sati.

KAŠTELANSKO LJETO OVOG PETKA
Nakon što su prije nekoliko dana gostovali na Solinskom kulturnom ljetu, glumci Kaštelanskog kazališta, predstavu za djecu „Krijesnica“ izvest će ovog petka, 12. srpnja, na pozornici Botaničkog vrta škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, s početkom u 20 sati.

NAJBOLJA SA PARAEUROPSIKIH IGARA MLADIH
Gradonačelnik  Denis Ivanović  sa svojim je zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem organizirao prijem za Jelenu Brešković, članicu Judo kluba Kaštela koja je krajem lipnja osvojila zlatnu medalju na Paraeuropskim igrama mladih u finskom Paulahtiju.

UMJESTO ANDROMAKA NOVI PREDSJEDNIK PLAZONIĆ
Nakon četiri godine djelovanja, Zajednicu utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman" u Kaštelima, umjesto Veselka Andromaka vodi Željko Plazonić, no iako je došlo do promjene na mjestu predsjednika, kaštelanske utemeljitelje HDZ-a i dalje vode oni, koji su krajem 80-ih i početkom 90-ih godina vodili danas najbrojniju političku stranku u Kaštelima.