hren
 

I ovog ljeta stanovnici pojedinih područja u Kaštelima, posebno u Štafiliću te na području Baletne škole u Kambelovcu, stalno su se tužili na smrad, koji se širi na određenim lokacijama uz Cestu dr. Franje Tuđmana. Problem je to prisutan već više godina, o njemu smo pisali, pitali nadležne, tražili intervencije, no i dalje smrdi, a rješenja tog problema još nema na vidiku.

Ugostitelji u Dalmaciji, odnosno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, najavili su veliki prosvjed kako bi upozorili na probleme s kojima se susreću u pandemiji.

U posljednja 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2100. Među njima je 280 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 624 obrađena testa danas je 75 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 41, Dugopolja jedna, Hrvaca dvije, Hvara jedna, Kaštela tri, Makarske jedna, Muća jedna, Omiša pet, Otoka jedna, Podstrane pet, Primorskog Doca jedna, Prološca jedna, Solina sedam, Suptera jedna, Trilja dvije, Trogira jedna i Vrogrca jedna osoba.

Ovoga ljeta na plaži Poštanski u Kaštel Lukšiću, izvodili su se radovi na sanaciji mula, koje su izvodili djelatnici Vlastitog komunalnog pogona Grada Kaštela, a u sklopu projekta instalacije lifta za invalide, čije će postavljanje ipak pričekati proljeće sljedeće godine.

Danas, nešto iza 17 sati, na brdu Perić ponad Trogira izbio je požar, za koji se neslužbeno tvrdi da je izazvan udarom munje. Iako su trogirski vatogasci odmah izašli na intervenciju, požar i dalje nije ugašen , zbog pojačanog vjetra u večernjim satima.

Crometeo javlja da su obilne oborine u okolici Zadvarja pale u svega desetak minuta što je stvorilo lokalne bujice

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa Porezna uprava uočila je da postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

MUP će uvjerenje povlačiti elektronski
Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je jučer u Narodnim novinama Pravilnik o izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama. Novi Pravilnik o vozačkim dozvolama stupit će na snagu 8 dana od dana objave, odnosno 24. rujna ove godine.   

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 653 obrađena testa danas je 76 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 35, Baške Vode, Dicma, Dugog Rata, Dugopolja i Hvara po jedna, Imotskog dvije, Kaštela pet, Klisa, Lećevice, Marine, Omiša i Podbablja po jedna, Podstrane tri, Primorskog Doca jedna, Prološca jedna, Sinja pet, Solina četiri, Starog Grada jedna, Supetra jedna, Trilja pet i Trogira tri osobe.

VOZI SE USPORENO UZ PROMETNE ZNAKOVE UPOZORENJA
Za dva mjeseca radovi na rekonstrukciji i dogradnji državne ceste pored Zračne luke na Resniku trebali bi biti gotovi. U protekla četiri mjeseca, kada je izvođač radova uveden u posao obavljali su se poslovi na rekonstrukciji Ceste dr. Franje Tuđmana uz zračnu luku prema zapadu i istoku, a izgrađen je i rotor na nekadašnjem raskrižju sa ulicom Put Divulja koja će u buduće biti preuređena prometnica sa nogostupom.

ŠALŠOM OBILJEŽEN KRAJ LJETNIH DOGAĐANJA
Unatoč brojnim ograničenjima pa i zabrani okupljanja većeg broja građana, u udruzi Šušur ni ove godine nisu odustali od održavanja Festivala šalše i salse, jer ipak je bila riječ o desetoj, jubilarnoj godini ove manifestacije. No, preporuka i mjera su se pridržavali pa su odlučili na Festivalu ugostiti tek predstavnike medija, dugogodišnje suorganizatore i pokrovitelje te donatore.

IZVANŠKOLSKI PROGRAMI CENTRA IZVRSNOSTI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
Otvoren je Javni poziv za učenike osnovnih i srednjih škola koji žele postati polaznici programa Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u školskoj godini 2020./21. Ove školske godine, provode se izvanškolski programi u Centru izvrsnosti matematike, informatike, novih tehnologija i prirodoslovlja, a način provedbe ovisit će o epidemiološkoj situaciji i uputama HZJZ.

Iz Policijske uprave splitsko dalmatinske obavještavaju kako je na snazi privremenom radnom vremenu Službe za upravne poslove, odnosno poslovi prometnih isprava.

Bez obzira na djelatnost kojom se bave svi poslodavci koji ne mogu poslovati ili kojima je na bilo koji način ograničen rad sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite moći će koristiti ove mjere.

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Kambelovcu u ulicama: Karlovo, Put Smokvice, Lalin I i Lalin II da će im zbog radova na vodovodnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u četvrtak, 17.09.2020. u vremenu od 8 do 14 sati.

Obavještavaju se građani Kaštela o izvođenju radova adulticidne dezinsekcije komaraca u četvrtak, 17. rujna. Dezinsekcija će se izvoditi prizemnom ULV metodom (sa vozila) s početkom u jedan sat nakon ponoći. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika (kiša, vjetar) radovi će se odgoditi.

PREMINULO JE UKUPNO ŠEST OSOBA U POSLJEDNJA 24 SATA
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 679 obrađenih testova danas je 71 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 32, Dugopolja dvije, Imotskog jedna, Kaštela dvije, Lovreća jedna, Makarske jedna, Marine jedna, Omiša tri,  Otoka jedna, Segeta jedna, Selca dvije, Sinja 11, Solina sedam, Supetra pet i Trilja jedna osoba.

Zakonita i ja baš čekamo objavu Ustavnog suda u vezi ustavne neustavnosti rada Stožera za obranu zdravlja i digniteta vladajuće partije, tresemo se. Zakonita, da tko zna hoće li našeg Super Vilija proglasit ustavnim i...

Prema informacijama iz PU Splitsko-dalmatinske, identificirana je osoba koja je danas na pješačkom prijelazu kod Nehajskog puta u Kaštel Štafiliću oborila dječaka, pri čemu je dječak pretrpio ozljede.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij