hren
 

OKONČANI LOKALNI IZBORI
HDZ-ov kandidat Blaženko Boban u narednim danima preuzet će fotelju župana Splitsko-dalmatinske županije od Zlatka Ževrnje, odlučili su tako građani u 55 gradova i općina u županiji, koji su Bobanu dali prednost u odnosu na Mostovog kandidata, Mira Bulja. 

Opširnije...

DRUGI KRUG IZBORA
Od 2,79 milijuna birača, do 16.30 sati na birališta u Hrvatskoj danas je izašlo njih oko 700 tisuća ili  27,45 posto građana s pravom glasa, kako bi u drugom krugu lokalnih izbora izabrali čelnike svojih lokalnih i regionalnih  zajednica

Opširnije...

MANJE LISTIĆA NEGO U PRVOM KRUGU
Jutros u 7 sati otvorena su  4. 473 biračka mjesta u Hrvatskoj na kojima će građani s pravom glasa danas, u drugom krugu lokalnih izbora birati nove gradonačelnike, načelnike općina, župane i njihove zamjenike, gdje to nije završeno u prvom krugu.

Opširnije...

I KAŠTELANI BIRAJU ŽUPANA
Noćas, u 24 sata, započinje izborna šutnja, a građani Hrvatske u nedjelju, 4. lipnja, u drugom krugu lokalnih izbora birat će župane u devet županija, gradonačelnike 54 grada te općinske načelnike u 102 općine.

Opširnije...

SLUŽBENI REZULTATI
Uz svoje predstavnike za gradska i općinska vijeća, građani Hrvatske u prvom krugu lokalnih izbora izabrali su i svoje predstavnike u županijskim skupštinama pa tako i 51 predstavnika u Županijsku skupštinu Splisko – dalmatinske županije.

Opširnije...

Predstavljajući u ponedjeljak u Splitu cestovne i nautičke infrastrukturne projekte, koji će se većinom financirati iz EU fondova, HDZ-ov kandidat za župana Blaženko Boban je rekao da je tunel kroz Kozjak najvažniji županijski projekt zbog kojeg je, dok se ne pokrene spreman i kampirati u Zagrebu.

Opširnije...

KANDIDAT MOSTA ZA ŽUPANA
Kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Splitsko-dalmatinske županije Miro Bulj, skupa s kandidatima za zamjenike Ivanom Kovačićem, donedavnim ministrom uprave i Matom Rebićem, donedavnim pomoćnikom ministra zaštite okoliša i energetike i ostalim članovima i simpatizerima Mosta sutra u 9 sati posjetit će Kaštel Novi gdje će se na rivi u parku blizu crkve družiti s građanima. 

Opširnije...

BOBAN ILI BULJ
Iako su već u prvom krugu odlučili o novom gradonačelniku, Kaštelane kao i stanovnike svih gradova i općina Splitsko – dalmatinske županije, za 13 dana očekuje ponovno izlazak na birališta, kako bi odlučili tko će biti novi župan, a za tu funkciju u utrku će HDZ-ov kandidat Blaženko Boban i Miro Bulj iz Mosta.

Opširnije...

NETKO VIŠE, NETKO MANJE ZADOVOLJAN
Rezultati koje su kandidati za gradonačelnike i kandidacijske liste postigli na ovim lokalnim izborima u Kaštelima, tek su u pojedinim slučajevima kod  kandidata izazvali nezadovoljstvo, posebno činjenica da se na izbore odazvala tek trećina građana s pravom na glasovanje.

Opširnije...

SVE LISTE U VIJEĆU
Građani Kaštela ove izbore za gradonačelnika i članove Gradskog vijeća okončali su u prvom krugu. Novi gradonačelnik Kaštela je HDZ-ovac Denis Ivanović, a HDZ će u naredne četiri godine imati 13 od 25 vijećnika u Gradskom vijeću.

Opširnije...

UŽIVO IZ KAŠTELA
U naredne četiri godine Kaštelima će i dalje vladati HDZ. Prema prvim neslužbenim rezultatima Denis Ivanović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kaštela osvojio je 55,04 posto glasova birača, te tako osigurao pobjedu već u prvom krugu.
HDZ, kojem je on bio nositelj liste, osvojio je 48,26 posto, odnosno  sigurnih 13 vijećničkih mjesta. 

Opširnije...

BIRAMO NOVU LOKALNU VLAST
U nedjelju, 21. svibnja  na 6618 biračkih mjesta, nešto manje od 3,72 milijuna građana Hrvatske imat će priliku izabrati nove članove lokalnih predstavničkih tijela te nove župane kao i gradonačelnike ili načelnike. Među njima je i više od 34 tisuće građana Kaštela, koji će svoj glas moći dati nekom od kandidata i kandidacijskih lista na 21 biračkom mjestu.

Opširnije...

VESELA MALA FERATA
U petak poslijepodne „Mala ferata“ prošla je duž kaštelanske obale, a osim što je plijenila pažnju znatiželjnika, na posredan način osladila je nepca brojnih Kaštelana.

Opširnije...

PORUKA BIRAČIMA
Dragi Kaštelani, pozivam vas da u nedjelju izađete na izbore i date svoju podršku novoj snazi i još većem napretku našeg grada. Kaštela su krenula naprid i moja misija će biti omogućiti još bolje rezultate i prilike u budućnosti.

Opširnije...

REAKCIJA KAŠTELANSKOG SDP-A NA INTERVJUE U SLOBODNOJ DALMACIJI
Nakon što su u Slobodnoj Dalmaciji ovog petka objavljeni intervjui s kandidatima za gradonačelnike Kaštela, Mostovom i Berketovom kandidatkinjom Milijom Baldić Lukšić i HDZ-ovim kandidatom Denisom Ivanovićem, na adresu Portala stigla je reakcija Gradske organizacije SDP-a Kaštela, koju donosimo u cijelosti.

Opširnije...

PORUKA GLASAČIMA
Poštovane Kaštelanke i Kaštelani, već godinama svjedočimo sustavnom zapostavljanju našega Grada i zanemarivanju interesa njegovih građana od strane onih koji politiku koriste samo za osobni probitak. Stvaranjem ideoloških podjela da bi prikrili dugogodišnju nesposobnost i potpunu nebrigu prema potrebama vlastitih građana, ova vlast pretvorila je Kaštela, umjesto urbanog i turističkog središta ugodnog življenja, u grad komunalne zapuštenosti i urbanističkog nereda koju napušta sve više i više mladih. Naime, teško bi bilo na jednom listu pobrojati sve pogrešne poteze, ali i propuste aktualne HDZ-ove gradske vlasti, no dovoljno je tek napomenuti da vladajuća garnitura nije napravila gotovo ništa na podizanju standarda komunalne opremljenosti Grada, a da ne govorimo o tome da pritom nije iskoristila ni jedne lipe iz dostupnih sredstva europskih fondova, a danas daju ista obećanja koja su davali prije 4 godine.

Opširnije...

INTERVJU: IVAN GOTOVAC, NOSITELJ NEZAVISNE LISTE IVAN GOTOVAC ZA GRADSKO VIJEĆE KAŠTELA
Uoči lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju  donosimo vam razgovor s Ivanom Gotovcem,  nositeljem NL Ivan Gotovac koja se kandidira za Gradsko vijeće Kaštela. Glavni razlog ove političke kandidature je želja za  poboljšanjem kvalitete života u Kaštelima koja je po njegovom i  mišljenju ostalih članova  na vrlo niskoj razini, a sve to zahvaljujući  čelnicima grada koji već dugi niz godina vode po grad i njegove stanovnike vrlo lošu i neadekvatnu politiku.

Opširnije...

RAZGOVOR S DENISOM IVANOVIĆEM
Donosimo intervju HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Kaštela, Denisa Ivanovića, u kojem odgovara na pitanja uoči lokalnih izbora, o svom dosadašnjem radu i budućim ciljevima.

Opširnije...

RED GLAZBE, RED IZBORA
Predizbornim skupom u Kaštel Starom i koncertom Emine Arapović, kandidatkinja za gradonačelnicu Milija Baldić Lukšić te Nezavisna lista nositelja Josipa Berketa, privode kraju ovu predizbornu kampanju te su pozvali Kaštelane da u nedjelju izađu na izbore i odluče prema svojoj savjesti, no izrazili su nadu, kako će upravo njima otići najveći broj glasova Kaštelana.

Opširnije...

MALOM FERATOM DUŽ KAŠTELANSKE RIVE
Ivan Gotovac s članovima svoje liste, u petak će 19. svibnja u poslijepodnevnim satima darivat sve svoje sugrađane. Kroz svih sedam Kaštela proći će vlakić „Mala Ferata“ iz kojeg će se dijeliti jagode. Točnije, Mala Ferata vozit će kroz cijela Kaštela, a najviše kaštelanskom rivom za koju sa ove nezavisne liste kažu da je neiskorišteni biser ovog grada i da to treba promijeniti.

Opširnije...

PORUKE BIRAČIMA
- Kada sam prvi put postao gradonačelnik Solina, moj otac me je upozorio: „Sine, ušao si u taj svijet, ali dobro pazi. Lako ćeš za one bogate, oni će se uvijek snaći, ali pazi, nemoj da sirotinjska suza ikad padne na tebe“. Riječi mog pokojnog oca obilježile su moj politički rad i kao gradonačelnika i kao saborskog zastupnika, a danas su garancija programu s kojim u ovoj kampanji izlazim pred vas i tražim vaše povjerenje na izborima – kazao je za govornicom kina Sv. Juraj, HDZ-ov kandidat za župana, Blaženko Boban.

Opširnije...